SVET SPORT

ONI SU PRIJATELJI SA BALKANA – GLORYDAYZ EKIPA

Verovatno najpopularnija porodično, zabavna serija svih vremena su takozvani „Prijatelji“ gde dešavanja prate životni put grupe drugara koji su puni pozitivnosti, i lepih momenata u međusobnim odnosima, a od prije nekog vremena, serija je dobila nastavak i na Balkanu, tačnije Srbiji u vidu ekipe Glorydayz.

Čendler, Rejčel, Ros, Monika, Džoi i Fibi su legendarna ekipa koja je uvek tu jedna za druge, u dobrim i u lošim momentima, i već decenijama svim redom generacijama usađuju vrednost prijateljstva u umove kroz uloge koje tumače.

Naime, da bi stvar bila zanimljiva, oni su dobili svoje naslednike na Balkanu, možemo tako reći, u vidu ekipe internet zvezda, takozvana Glorydayz ekipa.

Ekipa i brend Glorydayz momentalno broji preko 300 hiljada pratilaca na društvenim mrežama Youtube, Instagram i Tik-Tok i svakog momenta te brojke rastu. „Tako i treba kad su pravi“ reklo bi se u narodu.

Ulogu Čendlera, definitivno smo pronašli u popularnom Ćaletu, kroz to snimerno, povučeno ponašanje sa lupetanjem gluposti u momentu kada niko ne očekuje i dečački šarm, kao plišani pokemon. Opet, Džoija vidimo u Moci, koji je taj neobuzdani švaler i šmeker, sa stilom, koji ima dve ljubavi u svom životu, hrana i devojke. Ako je ta kombinacija, zgodna konobarica koja servira topljeni sendvič još bolje. Moniku tumači Aleksa Stepanović, poznatiji kao Stepa, koji baš kao i Monika drži konce u društvu, i uvek je taj koji sve organizuje, gura lenštine napred kada im nije po volji dići se iz kreveta, i taj je lepak koji povezuje družinu, baš kao i Monika. Od ekipe Glorydayz nam je ostao Nole, koga bi pronašli u ulozi Fibi. Neiskvareno, pošteno biće koje ponekad i samo ne zna šta priča, često mora dugo da montira klipove zbog svojih smešnih ispada, te verujemo da deli slične pevačke sposobnosti kao Fibi.

Primetili ste, da su nam iz Prijatelja, ostali viška Ros i Rejčel, koje bi pronašli u vrlo dobrim drugarima ekipe Glorydayz također internet zvezdama, Mariji Ignjatović i Nikoli Miloševiću, poznatijima kao Đota i Marija. Taj dosadnjikavi usporeni redosled reči na sladak način koji i simpatiziranje Rejčel – Marije povezuju na nekoliko nivoa Đotu i Rosa, dok opet Rejčel, zgodna ikona smotanosti, i trendseter modnog sveta u modnoj fimi gde radi povezujemo sa također zgodnomo Marijom, koja je izbacila liniju svojih haljina.

Ono, što se kao kompletnim družinama podudara između ove dve ekipe, je to da reklamiraju milionima njihovih gledalaca, iste vrednosti. Drugarstvo, pozitiva, osmeh i biti tu jedan za drugoga u pozitivnim i negativnim momentima života.

Ako do sada niste, vreme je da krenete gledati „Prijatelje sa Balkana“ ekipu Glorydayz: