SVET SPORT

SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE – ĐURĐEVČANI JOŠ JEDNOM POKAZALI OTVORENO SRCE!

Narod pravi humanitarne događaje u borbi za najmlađe stanovnike. Zajedničkim snagama čine čuda jedni za druge!

Mnogi bi rekli „BUDI HUMAN„, ali retki su oni koji bi napravili čudo i učinili sve što je njuhovoj moći da se tako i realizuje. Događaj na trgu Đurđeva, nedaleko od Novog Sada, pokazao je koliko volja i trud jačaju nadu i doprinose lečenju Vanje Roman, korisnika humanitarne fondacije „Budi human“, Aleksandra Šapića.

Glavni organizator humanitarne organizacije je Dušanka Radišić, vlasnica frizerskog salona i žena koja je čvrsto odlučila da okupi meštane i pomogne Kseniji Roman, Vanjinoj majci u skupljanju sredstava. Za lečenje su potrebne dve operacije, a svaka iznosi po 767.000 dinara. Prva operacija će biti održana u maju mesecu, a druga u avgustu.

Đurđevo je bilo ujedinjeno u organizovanju bazara. Tezge su bile prepune kolačića, dekupaž radova, ukrasa, igračaka i drugih proizvoda koji su rezultat zajedničkog rada vaspitača, vatrogasaca, fotografa, studenata i đaka, Haos animatori, predstavnici PerSu marketa i mnogih prisutnih đurđevčana.

Ukupna suma novca prikupljena snagom ujedinjenih đurđevčana je 446.400,00 dinara. Dan 28. mart 2021. ostaće zabeležen kao uspešna bitka u borbi za skupljenje sredstava u svrhe lečenja Vanje Romana.

Ukoliko želite da pomognete Vanji da prohoda, možete poslati SMS na 3030 sa brojem 982 ili uplatom na račun. Više detalja možete pronaći na linku: https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/982/vanja-roman

Malo je reći da je Đurđevo pokazalo lavovsko srce ovakvim gestom, naime svedok je niza događaja kojima se ukazuje pomoć drugima. Prethodni humanitarni događaj bila je „Bitka za Lanin život„, održana u oktobru 2020.

Ostavite odgovor