TEHNOLOGIJA

SVEMOĆNI GOOGLE – MIROĐIJA U SVAKOJ ČORBI

Napredak googla postaje treća ruka, sastavni deo ljudskog organizma. Prati naše disanje, spavanje, korake!

izvor: googleimages.com

Nimalo neobično ne zvuči da sve što ne znate, možete pronaći na jednom mestu. Nekadašnje knjige, beleške, mudrosti, prenošenja sa kolena na koleno zamenjena su sadašnjom tehnologijom. U centru planetarne mreže nalazi se Google koji obuhvata nezamisliv broj informacija i zapisa pristupačnih u billo kom momentu na bilo kojoj lokaciji.

Među nebrojenim fukcijama, Google od sada može da prati naše snove. Uz pomoć Soli radar senzora, pratiće ponašanje organizma, prikupljati zvuk hrkanja, disanja, kašljanja, pokrete prstiju i praviti izveštaj o spavanju. Podaci se prenose na Google fit aplikaciju i obrađuju za analiziranje zdravlja.

Da li ste se ikada zabrojali računajući broj koraka bilo da je to obična šetnja ili ozbiljna sportska aktivnost? Sve je više ljudi koji koriste internet i u ove svrhe,a jedna od aplikacija koje računaju korake umesto vas jeste Pedometar.

izvor: googleimages.com

Pre četiri godine vodeća kompanija je nagovestila Timelapse opciju putem koje se posmatra planeta iz perspektive prošlosti. Iako nezvanično, pojedini stručnjaci su objavili fotografije na svojim mrežama koristeći Google Earth aplikaciju.

Ostavite odgovor