SVET SPORT

ŠMINKA U 21 VEKU JE NENORMALNA?!

Za XXI vijek su već prognozirali da će biti vijek žena. U tu svrhu, sad svakodnevno nailazimo na slike sređenih, dotjeranih i našminkanih pripadnica ljepšeg pola. Mada, sve češće tu srećemo i muškarce koji su takođe podlegli čarima make up-a.

Izvor: Index.hr

Šminka vuče svoje korjene iz davnih dana. Opštepoznato je da je još Kleopatra koristila određenu vrstu mrava da bi proizvela boju karmina koji je rado koristila. Danas, na svu sreću, mravi nemaju nikakve veze sa dobijanjem šminke.

Ono što je danas sporno jeste sama činjenica da je šiminka postala toliko djelotvorna da u rukama šminkera koji zna svoj zanat uspije gotovo da promijeni lični opis šminkerovog klijenta.

To je nešto što javnost sve teže i teže podnosi. Svi volimo da smo u našem najboljem izdanju uvijek, ali ako smo danas Ljepotica, a sutra Zvijer, osobi koja nas je upoznala kao Ljepoticu sigurno neće biti svejedno.

Ljepota zaista dolazi iznutra, ali da bismo upoznali unutrašnjost nekoga, prvo ćemo se pozabaviti njegovom vanjskom figurom. I ovdje, kao i u životu važi pravilo da je umjetnost majka pravih stvari i dobrih ukusa. Pravom muškarcu je ionako stalo do vas, a ne do vaše šminke, inače, nije pravi.

Volite šminku, ali ipak, sebe volite više.

Ostavite odgovor