SHOWBIZ

MILICA DABOVIĆ – LEPOTICA I ZVER U ISTOM DAHU!

Kada se dete vrati iz posete zološkom vrtu na razrednom putovanju, ne prepričava baki i deki kako je videlo psa ili mačku koje vidi svakog dana mnogo puta, nego priča o lavu. Velikom, snažnom kralju džungle koji je redak i unikatan. Istim razlogom mediji regiona svakodnevno pišu artikle o Milici Dabović.

Izvor: instagram.com/stefanovamama13

Olimpijska bronza i evropsko zlato, po mnogima starog kova je nešto po čemu se treba ustati i stati mirno kada se izgovara ime ove sportske veličine, Milica Dabović. Ostvariti takve rezultate kao vođa tima iz relativno male zemlje kao što je Srbija može izazvati samo poštovanje, i divljenje, čak idolizam mladih devojaka koje jednog dana nakon godina i godina treniranja tek možda mogu da probaju da dosegnu barem deo karijere Milice u ženskoj košarci.

Možemo reći, sa strane sportskog gledišta, da je Milica Dabović Novak Đoković ženske košarke.

Izvor: instagram.com/stefanovamama13

Međutim, svedoci smo da već neko vreme mediji u regionu ne odustaju od svakodnevnih pominjanja imena Dabovićke i to neretko kroz negativan kontekst. Može se reći kako i ne bi, s obzirom da je Milica Dabović posle sportske igračke karijere neko ko broji preko 200 000 pratilaca na društvenoj mreži Instagram, kao lice mnogih brendova, neko ko ima svoju liniju garderobe „Its all about happines“, neko ko je izneo jedan od najpopularnijih televizijskih takmičenja Survivor, neko ko je uključena, brižna i nasmejana majka, te neko ko je od nedavno i zvezda Only Fans platforme.

Baš kako to rade lavovi, ispunjeni i srećni, Milica je nastavila da brzim koracima dominira van parketa kao što je to radila na parketu sa loptom, pa tako dominira u svakom već pomenutom polju, a u poslednje vreme lavina osuda dolazi baš na račun nedavno popularizovane Only Fans platforme.

Naime, istraživanje New Balkan Times redakcije pokazuje da desetine hiljada punoletnih ženskih lica, redovno objavljuje na društvene mreže provokativne fotografije u donjem vešu, na osnovu čega nemaju ništa jer su anonimna lica i rade to radi potražnje pažnje i odobravanja suprotnog pola.

Ako je to normalna svakodnevnica, kada se otvori Instagram da je svaka druga fotografija iz regiona takva, onda se postavlja pitanje, zašto osuda i javni pritisak na baš tu jednu osobu, koja radi isto to, ali na drugoj platformi gde može novčano profitirati od pomenutih fotografija.

Zapravo, odgovor je vrlo jednostavan, zato što da se piše o svim drugim osobama, ne bi davalo rezultat jer nemaju ime i ne bi privukli komentare široke populacije, dok brend i ime kakav je Milica Dabović, je primamljiv za čitaoce i još jedanput Dabovićka mora da nosi na leđima osudu miliona čitalaca za sve ženske osobe koje rade isto.

Ne sumnjamo da će Milica to izneti sa svakodnevnim osmehom, nije joj prvi put da nosi milione duša na svojim leđima, samo je prije to radila u pohodu na košarkaške medalje, a sada to radi u pohodu na životne medalje.