LEGENDARNI PIKSI NA NEMOGUCEM ZADATKU?

Do sada niko nije uspeo da u reprezentaciju Srbije donese pobednički mentalitet i nacionalni naboj u časti igranja u nacionalnom dresu. Da li legendarni Dragan Stojković Piksi može to promeniti ili je ipak nemoguća misija?

Igrački fudbalski velemajstor, i po mnogima najbolji igrač bivše Jugoslavije u istoriji, je od nedavno postao zvanično novi selektor reprezentacije Srbije, što je po mnogima ukleto mesto za svakog trenera.

Do sada, nizali su se redom treneri različitih godina, iskustava i znanja ali niti jedan nije uspeo ni da približi šta znači igrati sa nacionalnim nabojom u državnom dresu, kao naprimer što to rade reprezentativci hrvatske.

Po mnogim osobama iz sveta sporta, i izjavama u poslednjih sedmicu dana, ako neko na svetu može to uraditi, onda je to on. Onda je to baš Piksi. Tako da, sada je „sve ili ništa“. Kompletna nacija se uzda u Piksija, da će barem 10 % svog znanja, i strasti preneti na igrače, što će značiti uspeh.

Ne tako daleko, već za oko mesec dana počinju kvalifikacije za svetski šampionat, i to je svakako primarni cilj, a jedno je sigurno cela nacija će pratiti rad novog selektora, jer ipak je Srbija nacija sa nekoliko miliona selektora, zar ne?