1 GOL DO SNOVA CRVENE ZVEZDE U EVROPI?

„HEJ PAVKOV SKOČI DAJ GOL GLAVOM“ – Dozivali su navijači Crvene Zvezde svog ljubimca na terenu, i on im je uslišio molitve, te doveo Zvezdine navijače u euforiju da sanjaju evropski rezultat, i prolazak protiv slavnog protivnika, AC Milana. Da li je moguće?

Utakmica koja je obeležila povratak fudbala na našim prostorima, između dva velikana, balanskog velikana FK Crvena Zvezda, te svetskog velikana AC Milana iz Italije.

Šta uraditi? Kako igrati? Jesmo li dovoljno jaki i spremni da izbacimo Milan?
Pitanja o kojima su razmišljali fudbaleri i stručni štab prije ove velike utakmice, pokušavajući da naprave najbolji mogući plan, kako da navijačima ali i svim zaljubljenicima ove igre sa Balkana koji su sa simpatijama prema crveno-belima gledali i očekivali da jedan naš klub može da preskoči takvu veličinu kao što je AC Milan i nastavi takmičenje u Ligi Evrope. Ko zna, možda i do finala?

Izabranici Dejana Stankovića, su igrali hrabro i odlučno prema napred, i iako su mogli da zabiju još po neki gol, uspeli su da savladaju 2 puta golmana Milana, dok u defanzivni zbog ponešto sporije odbrane i kikseva Milunovića i Pankova, nisu uspeli da sačuvaju svoj gol, što će probati uraditi u uzvratnom meču.

Veliku ulogu u tome, da li će odbrambeni stup izdržati napade protivnika, će odigrati već sada i legenda ekipe Dejana Stankovića, golman Milan Borjan, koji je svojim dosadašnjim nastupima upravo jedan od najzaslužnijih što je Crvena Zvezda došla u ovu fazu takmičenja.

Definitivno, ono što u revanšu očekuju svi simptazeri lopte sa Balkana, jeste 1 gol, ta tako mala pobeda, sa minimalnom razlikom, ali tako velika za srpski, balkanski i svetski fudbal.

1 gol deli Crvenu Zvezdu od nastavka takmičenja u Ligi Evrope, od financijske inekcije za klub, novih poena za državu u Evropi, te sve crveno bele navijače od ispunjenja svih svojih želja, da prođu AC Milana.

Zvezdo, srećno, vratite se kući sa Evropom u džepu.

Ostavite odgovor